Eline Bakker | Jeugddienst | m.m.v.: Dedicated Worship

Datum

29 nov 2020
Expired!

Tijd

10:00

Meer info

Livestream
Livestream

Spreker

 • Eline Bakker
  Eline Bakker

  Aanbidding betekent verschillende dingen voor verschillende mensen. Voor Eline Bakker is het dé manier om Jezus te ontmoeten. Om Hem groot te maken en te ervaren als Hij daarmee dichterbij komt. Het lied ‘Jezus Overwinnaar’, wat zij mede schreef, is daar een goed voorbeeld van. ‘Jezus Overwinnaar’ was een ‘wake up call’ voor Eline Bakker. Het lied wakkerde opnieuw een vuur aan in haar hart en ze begon weer liedjes te schrijven vanuit het verlangen om God beter leren kennen en Zijn grootheid te bezingen. Om dat wat Hij in haar hart legt, te delen met de buitenwereld.

  Eline groeide op in de kerk en maakte op haar zestiende een bewuste keuze voor Jezus. Aanbidding speelde vanaf het begin van haar geloofsleven al een rol. ‘Jezus Overwinnaar’ werd het eerste lied wat ze niet ‘voor zichzelf’ schreef en hield, maar officeel uitbracht: aangemoedigd en geholpen door medeschrijvers Reyer en Kees Kraayenoord. Het gevolg is de EP ‘Abba’.

  De aanbiddingsliederen op ‘Abba’ zijn gedreven en bezield, belijdend en proclamerend. Zo is er een akoestische versie van ‘Jezus Overwinnaar’ (Eline: “Ik wilde opscheppen over de almacht van Jezus”), het “feestlied” ‘Abba’ (met Kees Kraayenoord geschreven) waarin het vaderhart van God centraal staat en ‘Door en Door Goed’, wat woorden geeft aan diepe dankbaarheid. ‘Geen Afstand’ schreef en zingt Eline samen met Reyer. ‘Alles Waard’ tenslotte beschrijft de overgave aan God die ontstaat uit intimiteit met Hem.

  Met ‘Abba’ hoopt Eline nieuwe woorden te geven aan hoe mensen dichter bij God komen. “Ik wilde met deze muziek dicht bij mijn hart blijven, met woorden die niet afstandelijk, ingewikkeld of te poëtisch zijn. Ik hoop dat deze liedjes zo ook dicht bij het hart van mensen komen en zij ze uitzingen naar God. Dat is alles wat ik kan hopen. Wat er dan gebeurt, is aan Hem.”