Over ons

Wij zijn gemaakt om Gods liefde te ontvangen, te beantwoorden en door te geven.

Wij willen een open,
liefdevolle en actieve gemeente
zijn voor iedereen.

waar ruimte is om te groeien
in een persoonlijke relatie met Jezus
en waar het verlangen is Hem bekend te maken
in de wereld om ons heen.

Kinderwerk

Elke samenkomst hebben we voor de baby’s tot en met de kinderen van groep 8 onderwijs op hun eigen niveau. Spelenderwijs en op creatieve wijze leren de kinderen verhalen uit de bijbel. 

Jongerenwerk

Discusieren over onderwerpen die de jongeren bezig houdt, gezellige avonden en sportieve activiteiten. Voor de jongeren hebben we verschillende leeftijdsgroepen 

Intro- & Huiskringen

De huiskring biedt een plaats om samen met anderen de Bijbel te lezen, te bidden, te praten over je geloof en de betekenis daarvan voor je persoonlijke leven en betrokken te zijn bij elkaar.

Vragen

Misschien heb je nog vragen voor je eerste bezoek aan Het Baken.
We hebben hieronder een paar veelgestelde vragen staan.

Nee, dit is op dit moment niet nodig. Nieuwe maatregelen vanuit de overheid i.v.m. de coronabestrijding kunnen hier verandering in brengen.

Nadat je een plekje hebt gevonden op de parkeerplaats, loop je via de ingang naar binnen, hier wordt je welkom geheten en zal je door een steward naar je plek worden gebracht. Heb je kinderen mee? Dan kun je de allerjongsten (0-4 jaar) eerst naar de kindercrèche brengen. Het welkomstteam of 1 van de stewards kan je precies vertellen waar je heen mag.

De samenkomst duurt ongeveer 1,5 uur. 

Voor de allerjongsten (0-4 jaar) hebben we de kindercrèche. Bij binnenkomst kun je, je kind(eren) naar de crècheruimte brengen. Voor de basisschoolkinderen hebben we de zondagsschool. De kinderen gaan eerst gewoon mee naar de samenkomst, tijdens de samenkomst gaan ze dan samen naar hun eigen groep.

De meeste mensen gaan gewoon casual gekleed naar de samenkomst, maar draag vooral wat je zelf comfortabel vind zitten.

Geschiedenis

In 1947 wordt de Baptisten Gemeente Steenwijk opgericht, 10 jaar later in 1957 wordt het gebouw aan de Oostwijkstraat aangekocht, hier zullen de samenkomsten tot 2006 worden gehouden. Na een paar verhuizingen strijkt de Baptisten Gemeente Steenwijk in 2022 neer aan de Hogewal. In 2019 veranderd de naam van Baptisten Gemeente Steenwijk in Het Baken Steenwijk.

1947
1957
1958
1969
1975
1991
1996
2006
Juni 2013
2015
Mei 2016
2019
Maart 2020
Maart 2022