Crèche

Is uw kind 0 tot 4 jaar? Dan kan hij/zij naar De Pareltjes.
De allerjongsten heten we van harte welkom in onze crècheruimte ‘De Pareltjes’! De crèche is er voor kinderen die er elke zondag zijn, maar ook voor kinderen die een enkele keer langskomen. Iedereen is welkom!
Tijdens de dienst bieden we liefdevolle zorg en aandacht. Op een fijne en veilige plek mogen ze proeven van de liefde van Jezus.

Ons verlangen is dat ouders/verzorgers met een gerust hart en ontspannen de dienst kunnen bezoeken omdat ze weten dat hun kleintje in goede handen is. De oppas wordt altijd verzorgd door twee volwassenen, vaak aangevuld met een tiener die ondersteunt bij het spelen/de plasronde/drinken halen e.d.

Wat doen we zoal?
De meeste kinderen blijven tot aan het kinderlied in de kerk. U mag er ook voor kiezen om meteen aan het begin van de dienst uw kindje te brengen. Als alle kinderen er zijn, gaan we eerst met elkaar spelen. We hebben veel auto’s, een leuk keukentje, een poppenhoek en treinen met rails.

Na ongeveer een kwartier gaan we aan tafel en nemen we de tijd om wat te eten en te drinken (wij zorgen daarvoor tenzij uw kind een allergie o.i.d. heeft). Daarna gaan we met elkaar op een groot kleed op de grond zitten en wordt er een verhaal over Jezus verteld aan de hand van een kleuterbijbel met veel plaatjes. Aansluitend zingen we een liedje over dat verhaal/thema. Vier weken lang vertellen wij hetzelfde verhaal, omdat de ervaring leert, dat herhalen voor de jongste kinderen een teken van herkenning geeft. Er is wel elke week een ander knutselwerkje. Als er dan nog tijd over is, gaan de kinderen weer fijn spelen. Mocht uw kind niet van knutselen houden, dan hoeft dat niet en mag het lekker blijven spelen.

Voordat in de kerkzaal de zegen wordt uitgesproken, worden de kinderen weer opgehaald, zodat ook zij met Gods zegen naar huis gaan.