Kinderwerk

Maar Jezus riep de kinderen bij zich en zei: “Laat ze bij me komen, houd ze niet tegen, want het koninkrijk van God behoort toe aan wie is zoals zij.” (Lucas 18:16)
Is uw kind 0 tot 4 jaar? Dan kan hij/zij naar De Pareltjes. De allerjongsten heten we van harte welkom in onze crècheruimte ‘De Pareltjes’! De crèche is er voor kinderen die er elke zondag zijn, maar ook voor kinderen die een enkele keer langskomen. Iedereen is welkom! Tijdens de dienst bieden we liefdevolle zorg en aandacht. Op een fijne en veilige plek mogen ze proeven van de liefde van Jezus.

Ons verlangen is dat ouders/verzorgers met een gerust hart en ontspannen de dienst kunnen bezoeken omdat ze weten dat hun kleintje in goede handen is. De oppas wordt altijd verzorgd door twee volwassenen, vaak aangevuld met een tiener die ondersteunt bij het spelen/de plasronde/drinken halen e.d.

Wat doen we zoal? De meeste kinderen blijven tot aan het kinderlied in de kerk. U mag er ook voor kiezen om meteen aan het begin van de dienst uw kindje te brengen. Als alle kinderen er zijn, gaan we eerst met elkaar spelen. We hebben veel auto’s, een leuk keukentje, een poppenhoek en treinen met rails.

Na ongeveer een kwartier gaan we aan tafel en nemen we de tijd om wat te eten en te drinken (wij zorgen daarvoor tenzij uw kind een allergie o.i.d. heeft). Daarna gaan we met elkaar op een groot kleed op de grond zitten en wordt er een verhaal over Jezus verteld aan de hand van een kleuterbijbel met veel plaatjes. Aansluitend zingen we een liedje over dat verhaal/thema. Vier weken lang vertellen wij hetzelfde verhaal, omdat de ervaring leert, dat herhalen voor de jongste kinderen een teken van herkenning geeft. Er is wel elke week een ander knutselwerkje. Als er dan nog tijd over is, gaan de kinderen weer fijn spelen. Mocht uw kind niet van knutselen houden, dan hoeft dat niet en mag het lekker blijven spelen.

Voordat in de kerkzaal de zegen wordt uitgesproken, worden de kinderen weer opgehaald, zodat ook zij met Gods zegen naar huis gaan.

Baptistengemeente Het Baken is gezegend met een mooie groep kinderen. De kinderen van de basisschool hebben we onderverdeeld in twee subgroepen:

De AlphaKids : voor kinderen van groep 1 t/m 4 De OmegaKids : voor kinderen van groep 5 t/m 8

Met een enthousiast team staan we klaar voor deze prachtige kanjers! Iedere groep gaat tijdens de dienst naar een eigen ruimte in het gebouw.

Maar Jezus riep de kinderen bij zich en zei: “Laat ze bij me komen, houd ze niet tegen, want het koninkrijk van God behoort toe aan wie is zoals zij.” (Lucas 18:16)

We willen de kinderen meegeven hoe kostbaar ze zijn in Gods ogen. We hopen en bidden dat we de kinderen mogen laten zien en ervaren dat God er voor hen is als een Vader en een Vriend. Als ondersteuning gebruiken we het lesmateriaal van Stichting Kinderwerk Timotheüs. Op een begrijpelijke manier maken we de kinderen bekend met de Bijbel waaruit zij verhalen horen over God, Jezus en de Heilige Geest.

Naast het vertellen van verhalen doen we meer! We: • zingen • puzzelen • spelen spelletjes • zijn creatief! Veelal met de handen, maar dit kan natuurlijk ook door dans of toneel.

Naast onze zondagsschoolmomenten hebben we door het jaar heen ook andere activiteiten zoals een KidsPraise en een zondagsschoolreisje.

Nieuwsgierig geworden? We zien je graag!